Palvelut hevostalleille ja maatiloille

Tarvitseeko hevostallisi tai maatilasi taloushallinto järkeistämistä? Tuntuuko, että paperit ovat hukassa ja kuluja syntyy turhaan? Käyttäisitkö mielummin aikasi hevosten sekä maatilan hoitoon kuin papereiden ja numeroiden parissa?

Olen pyörittänyt hevostallia reilut 10 vuotta. Lisäksi olen tehnyt kandidaatin työni Helsingin yliopistoon hevostallin kannattavuudesta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Gradun olen tehnyt maatilan ison investoinnin kannattavuuden arvioinnista sekä riskien hinnan määrittämisestä. Opintoni ovat olleet taloushallintoon suuntautuneita. Valmistuin agronomi, maatalous-metsätieteiden maisteriksi keväällä 2016.

Tunnen hevostalouden taloushallinnon sekä haasteet erittäin hyvin. Pystyn auttamaan niissä, jotta yrittäjä voi itse keskittyä hevostallin pitoon. Voin myös auttaa tutkimaan hevostallin tai maatilan kannattavuutta ja siihen vaikuttavia tekijöitä, löytäen mahdollisesti jotain tekijöitä millä kannattavuutta voidaan parantaa. Hoidan sujuvasti maatilojen ja hevostallien kirjanpidon, tilinpäätöksen sekä veroilmoituksen. Ymmärrän toimialan ja voin auttaa asiakasta yrityksen taloudenhallinnassa.

Teen myös pieniä taloushallinnon toimeksiantoja sekä suurempia toiminnan kannattavuuden arviointeja. Kannattavuuden arvioinnista voi olla hyötyä mm. haettaessa rahoitusta investointeihin, halussa parantaa kannattavuutta tai esimerkiksi hevostallin tallivuokran määrittämisessä.

Esimerkkejä taloushallinnon tehtävistä:

  • laskutus, maksujen seuranta, muistutukset
  • kirjanpito, tilinpäätös ja veroilmoitus
  • talousarvion laadinta
  • tilaukset, eri toimittajien selvitykset, kilpailutukset
  • tunnusluvut, kannattavuuden arviointi jne.
  • katelaskenta tuotantosuunnittain
  • kassavirtalaskelmat

Teen lyhyitä toimeksiantoja tuntiperusteisesti tai pidempiaikaisesti sekä säännöllisemmin työskennellen, asiakkaan tarpeen mukaan.

Otathan yhteyttä! Kerro millaista apua tarvitset taloushallinnon hoidossa, keksitään yhdessä ratkaisu!