Korona-virus on aiheuttanut myös yrityksille ennennäkemättömän kriisin. Agrotaloushallinto Oy on seurannut viime viikot tiiviisti yritysmaailman tilannetta sekä tarpeita. 

Suomen hallitus on julkaissut jo useita eri tukipaketteja yrityksille ja uusia on tulossa. Tilitoimistossa olen auttanut jo lukuisia yrityksiä hakemaan rahoitusta ja tukea yrityksen toiminnan rahoittamiseksi kriisin aikana. Tietoa tulee osissa ja uusimman tiedon saanti voi olla vaikeaa.

Tukea voi hakea tietyin kriteerein tällä hetkellä Business Finlandilta, Ely-keskukselta ja aikanaan myös kunnilta. Business Finlandin tuki ja Ely-keskuksen tuki ovat samoja, mutta tarkoitettu eri kokoisille yrityksille. Kaikessa tuessa on ehtona kannattava liiketoiminta ennen korona-kriisiä sekä positiivinen oma pääoma. Näistä Business Finlandin haku on ainoastaan käynnissä, Ely-keskuksen haku alkaa 31.3.2020, kuntien hausta ei ole vielä tietoa.

Mikäli tarvitset apua hakemuksessa Business Finlandille, Ely-keskukselle tai aikanaan kunnalle – otathan yhteyttä. Autamme myös liiketoiminnan sopeuttamisessa vallitsevaan tilanteeseen, laskemaan kassavirtaa sekä ennustetta. Asiantuntija-avusta on hyötyä monessa tilanteessa.   

Linkkejä:

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/poikkeusrahoitus?p_p_id=56_INSTANCE_KLJ7r2ayHGjI&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-8&p_p_col_count=2 

https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/etusivu/